Eerste exemplaar Stadsgenoten vertellen………voor Ben Morshuis

Eerste exemplaar Stadsgenoten vertellen………voor Ben MorshuisEerste exemplaar Stadsgenoten vertellen………voor Ben Morshuis

Het is in alle opzichten een prachtige geste van de redactie van het boek ‘Stadsgenoten vertellen…’ om het eerste exemplaar te overhandigen aan Ben Morshuis. Een Ootmarsummer pur sang, die jarenlang een historisch stempel op het stadje drukte door, samen met andere ras Siepels, de geschiedenis van Ootmarsum in vele facetten te belichten.

In het Stadshotel presenteerde de redactie van dit unieke boek, Ine Hulsman, Jan en Marlou Raatgerink, dit boek vol met Pröätkes en Levensverhalen van Ootmarsummers. Het is een prachtige bloemlezing geworden van het leven in Ootmarsum in de 20e eeuw. De 49 verhalen kennen allemaal een eigen invalshoek en daardoor is het ook echt een uniek boekwerk geworden met talloze anekdotes, die het leven in de Siepelstad op een hartverwarmende maar ook reële wijze weergeven.

 

De redactie

Presentatie Stadsgenoten JanJan Raatgerink opende de sfeervolle avond in het Stadshotel en complimenteerde de schrijvers van de Pröätkes en de Levensverhalen. “In 1984 verscheen het eerste Pröätke in het jaarboek en al die verhalen, tot op de dag vandaag, dragen bij aan een uniek stukje historie van ons stadje. Op deze wijze is het leven van destijds op vaak beeldende wijze beschreven.

De diverse  schrijvers hebben een wezenlijke bijdrage geleverd hoe het leven in die 20e eeuw werd geleefd. Heel eenvoudig, geen luxe, maar wel met een gezonde dosis aan werklust om zich zo staande te houden in een maatschappij, die door de inzet van veel mensen steeds welvarender werd. Dat tijdsbeeld is heel mooi terug te vinden in dit boek.”

Presentatie Stadsgenoten MarlouMarlou Raatgerink zorgde met een PowerPoint Presentatie voor ‘een feest van herkenning’ voor alle aanwezigen. De foto’s gelardeerd met passende anekdotes riepen die herkenning op en zo werden alle 49 hoofdpersonen in deze presentatie in het zonnetje gezet.

Ben Morshuis

Presentatie Stadsgenoten BenIne Hulsman brak de spanning wie het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. Zij nodigde Ben Morshuis uit om naar voren te komen. “Ben, wij willen je graag in het zonnetje zetten. Jij verzorgde in 1984 het eerste Pröätke met Wim Essink en jouw laatste bijdrage was met Jeanne Staverman. In totaal heb je er 15 geschreven en die zijn ook allemaal in dit boek ‘Stadsgenoten vertellen…’ vermeld. Jouw verhalen met stadsgenoten hebben veel impact gehad en blijven actueel en daarom willen we jou het eerste exemplaar aanbieden van dit boek.”

Presentatie Stadsgenoten MiniePresentatie Stadsgenoten Ben

Ben Morshuis toonde zich verrast met deze geste. “Ik vind het echt een hele eer om dit prachtige exemplaar als eerste te mogen ontvangen. Ik ben blij dat het hier wat donker is, want dan zie je niet dat ik kleur,” vertelt de altijd bescheiden Morshuis. “Het is echt een heel mooi boekwerk geworden en eigenlijk hoop ik dat het hier niet bij blijft. Er is nog genoeg te schrijven over Ootmarsummers.”  Zijn vrouw Minie ontving een mooie bos bloemen.

Het bestuur

Presentatie Stadsgenoten ArieArie Semmekrot sprak namens het bestuur van de Vereniging Heemhuis waarderende woorden aan het adres van de redactie van dit unieke boekwerk. “Het is een gigantisch mooi boek geworden met meer dan 400 bladzijden leesplezier. Er worden in totaal meer dan 1000 namen genoemd van mensen, die echt bij ons stadje zijn betrokken. De redactie, Ine, Jan en Marlou, hebben er ruim anderhalf jaar aan gewerkt. Het boek levert een belangrijk aandeel aan de rijke historie van Ootmarsum en ik beveel het heel graag aan om dit boekwerk ‘Stadsgenoten vertellen…’ te kopen.”

Belangstellenden, die het boek besteld hebben of nog willen kopen, kunnen zich vrijdag 18 november tussen 14:00 uur en 16:00 uur melden in het Molenhuisje en ook op zaterdag 19 november tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Ook bij Jos en Silvia is dit unieke vlot lezende naslagwerk te koop.

Foto’s: Hanneke Spermon

Eerste exemplaar Stadsgenoten vertellen………voor Ben Morshuis