Harry Wolbers fotografeert natuur met Twentse landschap als decor

Harry Wolbers fotografeert natuur met Twentse landschap als decorElke vierde zaterdag van de maand komt de werkgroep Natuurstudie bijeen in het Molenhuisje aan de Smithuisstraat 2 te Ootmarsum. Na een kop koffie gaat de groep per fiets of te voet het veld in op zoek naar al wat groeit, bloeit, geurt, fluit en fladdert. Van een aantal gebieden het Springendal, Het Wiemsel, de Ottershagen en de Kuiperberg worden de waarnemingen van  planten, paddenstoelen, vogels en vlinders vastgelegd  in een database.

Een aantal leden maakt foto’s. Harry Wolbers doet dit al meer dan 20 jaar en heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld.  Waarlijk indrukwekkende beelden van kleurrijke vlinders, libellen en juffertjes tegen een herkenbare achtergrond van bijvoorbeeld het kanaal Almelo-Nordhorn of het Ottershagen.  Elk jaar sluit Harry af met een serie beelden verdeeld over de vier jaargetijden en met muziek omlijst.

Ook dit keer was het weer genieten. De werkgroep natuurstudie kwam bijeen op zaterdag 28 januari jongstleden bij Brasserie Rien Schulten en zag dat het goed was. De coördinator van de werkgroep, Maria Hunder, sloot de bijeenkomst af met een kleine verrassing voor Harry als dank voor zijn prachtige natuurdocumentatie.

beeldpresentatie HW en WG 28 jan 2023

Harry Wolbers fotografeert natuur met Twentse landschap als decor