Vogelaars op excursie naar Dwingelerveld

Vogelexcursie Dwingelerveld

Op zaterdag 13 mei 2023 is de bijna voltallige Vogelwerkgroep op excursie geweest naar het Dwingelerveld.

Vogelaar en boswachter Patrick Scholten had samen met zijn collega boswachter Albert een schitterende tocht uitgezet door hun werkgebied het Dwingelerveld. We vertrokken om 05:30 uur uit Ootmarsum en werden om 06:45 uur ontvangen in de werkschuur van Staatsbosbeheer met een heerlijke kop koffie op dit vroege uur.

Onze tocht ging op de fiets kris kras door het zeer uitgebreide Dwingelerveld. Alle Ootmarsumse (en een Oldenzaalse šŸ˜‰) vogelaars waren zeer onder de indruk van de schoonheid en de uitgestrektheid van dit schitterende gebied. Het weer was prima en de vele vogels lieten zich van hun beste kant zien. Maar liefst 76 verschillende vogelsoorten hebben we gespot en tel daarbij ook nog enkele reeĆ«n en een adder op en u kunt wel nagaan dat voor ons de dag niet meer kapot kon!

Rond 14:00 uur zijn we moe, maar zeer voldaan gestopt met deze schitterende excursie. Na dankzegging aan Patrick en een laatste kop koffie zijn we weer huiswaarts getrokken. Alle deelnemers spraken de wens uit om dit gebied zeker nog een keer te bezoeken.

Hieronder nog een aantal sfeerplaatjes en de afvinklijst van de gespotte vogelsoorten.

De foto’s zijn van Alwie Olde Hanter.

Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld

Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld

Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelexcursie DwingelerveldVogelexcursie Dwingelerveld
Vogelaars op excursie naar Dwingelerveld