Heemhuis zoekt nieuwe stadsdichter

Ootmarsum herbergt veel heemtalent. In ons gouden jubileumjaar (2016) gingen we op zoek naar stadsgenoten die beelden, dromen, gedachten en emoties treffend in poëtische teksten kunnen vatten. Maar hoe lok je verborgen talent uit de tent? We schreven een prijsvraag uit rond het thema: ‘Maak een gedicht op Ootmarsum en omstreken’. Een deskundige jury was snel geformeerd.

Op 28 mei 2016, de dag dat we ons 50 jarig jubileum vierden, werden de winnaars bekend gemaakt. De eerste prijs was voor Marian Oude Elberink-van der Aa. In het bijzijn van B&W werd deze veelzijdige kunstenares spontaan uitgeroepen als eerste stadsdichter van de Ootmarsum. Marian nam de uitdaging aan. Dezelfde prijsvraag leverde ook een tweede en derde winnaar in de personen van Freddy Mensink en Olga ter Haar. Later werden zij de tweede (2018-2020) en derde stadsdichter (2020-2023) van Ootmarsum.

Als vereniging Heemhuis Ootmarsum zijn we erg trots op onze stadsdichters. Hun werk zet ons aan zuinig te zijn en te blijven op Ootmarsum, haar omgeving en op haar inwoners en hun talenten (zie de Stadsdichter pagina).

Ons nieuwe Heemhuis Ootmarsum is de aanleiding voor een zoektocht naar een nieuwe stadsdichter. We roepen dan ook alle inwoners van Ootmarsum en directe omgeving op om een gedicht te maken dan wel iemand in je kring van vrienden, familie of collega’s daartoe op te roepen.

Doe mee! Gebruik je fantasie, geef je gevoel woorden en …..het hoeft niet te rijmen. Maak kans op een mooie prijs en eeuwige roem. En als de jury vindt dat jouw gedicht tot een van de drie mooiste hoort dan mag je het gedicht zelf voordragen op 9 september a.s. tijdens de open dag Heemhuis Ootmarsum.

Neem de tijd en vooral de vrijheid een gedicht of pakkende tekst te maken op het thema ‘Heemhuis Ootmarsum’. Behalve een maximum van 150 woorden is de opdracht verder vormvrij. Stuur het gedicht met je naam, leeftijd en telefoonnummer per email naar gerardwilbers@hotmail.com en doe dit uiterlijk donderdag 24 augustus 2023 om 23.59 uur. De winnaar wordt bekend gemaakt op de open dag Heemhuis Ootmarsum op 9 september 2023. Over de beslissing van de jury en de uitslag is geen discussie mogelijk.

 

Plaatje stadsdichter

 

Dus…doe mee met de prijsvraag:

‘Gedicht op Heemhuis Ootmarsum’

en wie weet …..ben je per 9 september 2023

de nieuwe Stadsdichter van Ootmarsum

 

 

Heemhuis zoekt nieuwe stadsdichter