Doe mee en  word onze nieuwe stadsdichter  Ootmarsum

Nog een week te gaan! Doe mee, maak een gedicht en wie weet … word je onze nieuwe Stadsdichter van Ootmarsum!!

Als vereniging Heemhuis Ootmarsum zijn we erg trots op onze stadsdichters. Hun werk zet ons aan zuinig te zijn en te blijven op Ootmarsum, haar omgeving, haar inwoners en hun talenten. Stadsdichters hebben de gave om beelden, dromen, gedachten, emoties en ervaringen te vertalen in poëtische teksten. Lees nog maar eens de gedichten van onze eerste (Marian oude Elberink), tweede (Freddy Mensink) en derde stadsdichter (Olga ter Haar) op onze website: https://www.heemkunde-ootmarsum.nl/stadsdichter-ootmarsum/

Ons nieuwe Heemhuis Ootmarsum is de aanleiding voor een zoektocht naar een nieuwe stadsdichter. Als vereniging roepen we dan ook alle inwoners van Ootmarsum en directe omgeving (Agelo, Nutter en Oud-Ootmarsum) op om een gedicht te maken dan wel iemand in je kring van vrienden, familie of collega’s daartoe op te roepen.

Er is nu wel een beetje haast bij. Nog een volle week te gaan! Doe mee! Gebruik je fantasie, geef je gevoel woorden en …..het hoeft niet persé te rijmen. Maak kans op een mooie prijs en eeuwige roem. Een deskundige jury zal bepalen wie onze nieuwe stadsdichter wordt.

Op 9 september tijdens de open dag van Heemhuis Ootmarsum zullen we afscheid nemen van de huidige stadsdichter Olga ter Haar en zal de griffier van de gemeente Dinkelland bekend maken wie de nieuwe stadsdichter wordt.

Neem de vrijheid om een gedicht of pakkende tekst te maken op het thema ‘Heemhuis Ootmarsum’. Behalve een maximum van 150 woorden is de opdracht verder vormvrij. Stuur het gedicht met je naam, leeftijd en telefoonnummer per email naar gerardwilbers@hotmail.com en doe dit uiterlijk donderdag 24 augustus 2023 om 23.59 uur. De winnaar wordt bekend gemaakt op de open dag Heemhuis Ootmarsum op 9 september 2023 om 15.30 uur. Over de beslissing van de jury en de uitslag is geen discussie mogelijk.

 

Doe mee en  word onze nieuwe stadsdichter  Ootmarsum