Ootmarsum wapen

Werkgroepenavond 2018

nov 19
De jaarlijkse werkgroepenavond wordt dit jaar gehouden in het Stadshotel (onder voorbehoud) op maandag 19 november. Nadere informatie volgt.
Ootmarsum wapen

Donateursavond 2018

okt 18
De jaarlijkse donateursavond vindt dit jaar plaats op donderdag 18 oktober. Aanvang 20.00 uur. Locatie onder voorbehoud: Gasterij Oatmössche.
Nachtegaal

Nacht van de Nachtegaal 2018

mei 14
Onze Vogelwerkgroep stapt deze avond weer op de fiets om tijdens de Nacht van de Nachtegaal 2018 Nederlands beste zangvogel te beluisteren.
Rabobank Clubkas Campagne

apr 18
De Rabobank stelt maar liefst € 100.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne, die de klanten van de Rabobank mogen verdelen over de deelnemende clubs of verenigingen.
Hotel de la Poste

Jaarvergadering 2018

mrt 26
Op 26 maart 2018 wordt weer de jaarlijkse ledenvergadering gehouden, waarvoor de leden inmiddels een uitnodiging hebben ontvangen. Het verslag van de vorige ledenvergadering vindt u hier.De vergadering wordt gehouden bij Hotel van der Maas en begint om 20:00 uur.Na de pauze wordt om 21:00 uur een lezing gehouden door Evert Jan Krouwel over het voormalige hotel De la Poste.
Jaarboekje 2018

Jaarboek Heemkunde 2018 zoekt de grenzen op

feb 16
De 35e jaargang van het Jaarboek van de Heemkunde Vereniging Ootmarsum en omstreken ligt inmiddels bij de drukker. De vierkoppige redactie, bestaande uit Marlou Raatgerink, Ine Hulsman, Gerard Hassink en Peter Baanstra, is de afgelopen maanden bezig geweest met verzamelen, schrijven en redigeren.

Werkgroepenavond 2017

nov 27
Werkgroepenavond 2017. Hierbij nodigen wij jullie uit voor onze jaarlijkse Werkgroepavond op maandag 27 november, 20.00 uur in de Wiemsel, Winhofflaan 2, Ootmarsum
Filmavond 2014: Twentse Damast- Linnen en Katoenfabriek

Filmavond 2017

nov 16
Filmavond 2017. Thema van deze avond is: Bedrijvigheid in Ootmarsum. Er wordt o.a. een film vertoond van de Twentse Damast.
Donateursavond Heemkunde over horigheid in Twente

Horigheid in Twente

okt 26
Donateursavond Heemkunde over horigheid in Twente.Donateursavond Heemkunde over horigheid in TwenteOp 26 oktober 2017 is er de jaarlijkse donateursavond van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving. René Rorink, advocaat en onderzoeker van de Twentse horigheid, zal de aanwezigen meenemen in de wereld van de horigheid aan de hand van pakkende voorbeelden uit onze omgeving.
Vogels tellen in Ottershagen

sep 29
Elk najaar tellen vogelaars in Europa de trekvogels. Het is een ongekend fenomeen, want in deze tijd van het jaar verplaatsen miljoenen vogels zich. Het overgrote deel kiest een zuidelijke richting en overwintert in landen als Spanje, Frankrijk, Italië en in delen van het werelddeel Afrika.