Uittreksel uit het huwelijksregister van de gemeente Ootmarsum,
akte 11, 28 april 1818, voltrekking van het huwelijk van Joannes Oude Brunninkhuis en Euphemia Gesina Scholten.

Bruidegom

Joannes Oude Brunninkhuis, oud 39 jaar, van beroep timmerman, woonachtig te Groot Agelo
meerderjarige zoon van Jan in Oude Brunninkhuis, van beroep landbouwer, woonachtig te Hezingen (Tubbergen)
en van Joanna Oude Brunninkhuis, overleden

Bruid

Euphemia Gesina Scholten, oud 19 jaar, woonachtig te Ootmarssum
minderjarige dochter van Gerrit Scholten, overleden, voorheen van beroep kastelein
en van Joanna Cramer, woonachtig te Ootmarssum

Getuigen

Eerste getuige: Berend Berends, oud 64 jaar, van beroep schoenmaker, woonachtig te Ootmarssum

Tweede getuige: Jan Borghorst, oud 34 jaar, van beroep winkelier, woonachtig te Ootmarssum, aangetrouwd neef van de bruid

Derde getuige: Hendrik Oosterwijk, oud 34 jaar, van beroep winkelier, woonachtig te Ootmarssum

Vierde getuige: Joachim Meijer Cantor, oud 25 jaar, van beroep klerk, woonachtig te Ootmarssum

de vader van de bruidegom kon niet schrijven.

Huwelijksakte van Joannes Oude Brunninkhuis en Euphemia Gesina Scholten

2019-08-14 02:23:41