Uittreksel uit het huwelijksregister van de gemeente Ootmarsum,
akte 1, 17 januari 1829, voltrekking van het huwelijk van Hendrik Jan Meijer en Lammechien van Beerse.

Bruidegom

Hendrik Jan Meijer, oud 25 jaar, van beroep wever, woonachtig te Ootmarssum
meerderjarige zoon van Hermen Meijer, overleden, voorheen van beroep landbouwer
en van Geertruij ten Voorde, overleden

Bruid

Lammechien van Beerse, oud 20 jaar, van beroep dienstmeid, woonachtig te Ootmarssum
minderjarige dochter van Gerrit van Beerse, overleden, voorheen van beroep landbouwer
en van Jantjen Meijerink, woonachtig te Vriezenveen

Getuigen

Eerste getuige: Jan Hendrik Voortman, oud 72 jaar, van beroep landbouwer, woonachtig te Ootmarssum

Tweede getuige: Hermen Kortink, oud 40 jaar, van beroep wever, woonachtig te Ootmarssum

Derde getuige: Hendrik Jongejans, oud 50 jaar, woonachtig te Ootmarssum

Vierde getuige: Hermannus Hendrikus ten Oever, oud 26 jaar, van beroep schoenmaker, woonachtig te Ootmarssum

de bruid en de moeder van de bruid konden niet schrijven.

Huwelijksakte van Hendrik Jan Meijer en Lammechien van Beerse

2019-08-14 02:27:24