2019

oogstdag

Oatmössche… tehoap mö’w het doon!

jan 01
Stadsdichter Freddy Mensink houdt Ootmarsum spiegel voor: Oatmössche… tehoap mö’w het doon!

2018

Filmavond 2018

Filmavond 2018

dec 13
Op donderdagavond 13 december is de jaarlijkse filmavond gehouden in hotel-restaurant Van der Maas. De foto- en filmwerkgroep, onder leiding van Ben en Jan Raatgerink, had weer een leuk programma samengesteld.
Mannen van Velthuis

Koale Kermis in de stad

nov 08
Koale Kermis in de stad. Bots-auto’s en reuzenrad Ölliebollen, paling en völ bier Oatmössche…. dree daag’n “städke van plezier” De eerste pony’s bint a verhaandeld Vuurdat ‘t kermisvolk der wandelt “Verkoch!” wördt der roop’n, noa völ gemorrel De koop wördt beklunken achter nen borrel
Dinkel

Dinkel rode draad bij donateursavond

nov 02
Op donderdagavond 1 november werd de jaarlijkse donateursavond van Heemkunde Ootmarsum gehouden bij Gasterij Oatmössche.Jan van der Geest Jan van der Geest presenteerde hier zijn prachtige film over de Dinkel.

Jeugdnatuurclub op avontuur in het Springendal

okt 17
Jeugdnatuurclub op avontuur in het Springendal. De 13 aanwezige jongens (waar blijven de meisjes?) kenden een zeer interessante, maar ook vermoeiende middag, want er valt ongelooflijk veel te zien en te vinden in de natuur.

Jeugd creëert natuur op papier

okt 01
De Jeugdnatuurclub uit Ootmarsum is na de vakantie weer voor het eerst op pad geweest. Dit keer gingen ze op pad om materialen uit de natuur te zoeken en daarvan een natuurwerkstuk te maken.
Heemsproak 2018 2

Heemsproak najaar 2018

sep 20
In dit nummer, dat inmiddels bij de leden al door de brievenbus is geschoven, treft u zoals u gewend bent weer de agenda voor het komende verenigingsjaar. Ook geven alle werkgroepen hier weer acte de présence en verhalen zij over de wapenfeiten van het afgelopen jaar en de plannen voor de toekomst.

Ootmarsum……Kunst(stad) uit het oosten

aug 23
Ootmarsum heeft zich ontwikkeld tot een kunststad. Een bijzondere ontwikkeling die onze stadsdichter heeft vastgelegd in zijn nieuwste gedicht: Ootmarsum..... kunst(stad) uit het oosten.
Siepelmarkt

Freddy Mensink geïnspireerd door Siepelmarkt

aug 19
Onze stadsdichter Freddy Mensink liet zich inspireren door het jaarlijks evenement dat onlosmakelijk met Ootmarsum is verbonden: de Siepelmarkt. En dat al bijna 50 jaar.
Stadsdichter

Stadsdichter

jul 23
Stadsdichter Ootmarsum. Blader hier door de dichtbundel van Marian Oude Elberink-van der Aa
schuivenhuisje

Jeugd Natuurclub schuift er lustig op los

jun 13
Het Schuivenhuisje bleek dit keer ‘het doelwit’ van de Jeugdnatuurclub Ootmarsum. Door het schoolreisje van groep 7 waren er dit keer zeventien kinderen, die op stap gingen om er lustig op los te ‘schuiven’.
Bloemenperk Alleeweg voorjaar 2018

Jeugdnatuurclub bedankt!

mei 26
De eerste resultaten van het zaaien door de leden van de Jeugdnatuurclub Ootmarsum zijn inmiddels zichtbaar. Aan de Alleeweg is een wild bloemenmengsel gezaaid door de jeugdleden en mede door het fraaie weer zorgen de eerste bloemen voor een fraai uitzicht op dit lint dat in de komende weken nog meer in bloei komt te staan.
Bloemperkjes inzaaien

Jeugd Natuurclub zorgt voor kleur

apr 19
Maar liefst 22 leden van de Jeugd Natuurclub waren op de warmste 19e april ooit druk in de weer om te zorgen voor fleur, kleur en geur op meerdere plekken in Ootmarsum. In het prachtig gerenoveerde park tegenover de school komt een vlinderhoek. Aan de rand van de Alleeweg werd een bloemenpark ingezaaid.
het gevonden nest

Jeugdnatuurclub op zoek naar weidevogels

apr 12
Met 21 kinderen gingen we op 12 april op pad naar de Ottershagen om weidevogels te bekijken. Met verrekijkers, laarzen en markeringsstokken voor de kievitsnesten gingen we met 6 auto’s op pad naar de vogelhut in de Ottershagen.
Hotel de la Poste

Het verhaal van Hotel de la Poste

apr 10
Evert Jan Krouwel gaf tijdens de ledenvergadering een presentatie over het voormalige Hotel de la Poste met als titel "Het verhaal van hotel de la Poste". Hij nam ons mee in de ontwikkeling van de locatie en ontstaansgeschiedenis van dit markante pand.

Ben Stroot’s Oorlogsverhaal

apr 04
Ben Stroot's Oorlogsverhaal. Het verhaal dat Ben Stroot optekende en opgedragen heeft aan zijn kleinzoon Nicolas. Ben was bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog 7 jaar.

Jeugdnatuurclub wegwijs in de wereld van metaaldetectie

mrt 31
Samen met collega zoeker Martin van der Beek hebben we de kinderen de kneepjes van het vak archeologie bij gebracht. Zo hebben we o.a. de werking van een metaaldetector uitgelegd, op welke plekken je het beste kunt zoeken en uiteraard de regelgeving omtrent het zoeken met een detector.
Jeugdnatuurclub met detector op pad

Jeugdnatuurclub met een detector op pad

mrt 28
Jeugdnatuurclub met een detector op pad. De Jeugdnatuurclub is weer op pad geweest en dit keer met een detector. Dat werd voor de 21 jeugdige natuurliefhebbers een bijzonder leerzame en niet alledaagse middag.
Levendige jaarvergadering 2018

Levendige ledenvergadering 2018

mrt 26
Levendige ledenvergadering 2018. De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum leverde tal van gesprekspunten op en dat zorgde voor een levendige bijeenkomst. Na de pauze waren er lezingen over de geschiedenis van het voormalige hotel De la Poste.

Freddy Mensink stadsdichter

mrt 26
Freddy Mensink stadsdichter. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Heemkunde kwam voorzitter Nettie Aarnink met een verrassende mededeling. Freddy Mensink volgt Marian Oude Elberink - van der Aa op als stadsdichter van Ootmarsum
algerak

Dialectoavend Vroomshoop

mrt 23
Op 23 meert orgeniseert de Stichting Levend Vroomshoop weer een dialectoavend met Algerak en met Jan Riesewijk. Thea Kroese pröt het spul an mekare met körte stukkies over verrassende spreekwoorden.
Burgemeester John Joosten

Eerste Jaarboek Heemkunde voor burgemeester John Joosten

feb 16
Uit handen van voorzitter Nettie Aarnink ontving burgemeester John Joosten het eerste exemplaar van de 35e editie van het Jaarboek. De burgervader toonde zich verguld en vertelde dat hij ter voorbereiding op deze avond meerdere jaarboeken had doorgenomen.
Jaarboekje 2018

Jaarboek Heemkunde 2018 zoekt de grenzen op

feb 16
De 35e jaargang van het Jaarboek van de Heemkunde Vereniging Ootmarsum en omstreken ligt inmiddels bij de drukker. De vierkoppige redactie, bestaande uit Marlou Raatgerink, Ine Hulsman, Gerard Hassink en Peter Baanstra, is de afgelopen maanden bezig geweest met verzamelen, schrijven en redigeren.

Stadsdichter Ootmarsum rijmt over eigenwijze winter

feb 12
In de zomer van 2016 nam Marian Oude Elberink – van der Aa de uitdaging aan om de eerste stadsdichter van Ootmarsum te worden. De schoonheid van de seizoenen in en om Ootmarsum inspireert haar telkens weer tot prachtige teksten. Ook nu weer rijmt onze stadsdichter over een eigenwijze winter die maar geen winter wilde worden
vogelhuisjes

Jeugdnatuurclub helpt vogels de winter door

jan 03
Leden van de Jeugdnatuurclub Ootmarsum hadden hun eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Het thema was ‘Help vogels de winter door’. Zeventien enthousiaste kinderen namen hieraan deel en het geheel stond onder begeleiding van een aantal ouders en leden van de Vogelwerkgroep Ootmarsum.