2020

Kleine parelmoervlinder

Bloemenpracht Ootmarsum

jun 08
Op verschillende plekken in en om Ootmarsum zijn er opnieuw wilde bloemen gezaaid. Dat gebeurde dit seizoen met een paar vrijwilligers van de natuurclub Heemkunde en leden Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en dat had alles te maken met het Coronavirus.

Boek oorlogsslachtoffers uitverkocht

jun 02
Het boek 'Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum' was binnen 2 weken uitverkocht. Er komen nog regelmatig vragen naar het boek.
Markt Ootmarsum

Ootmarsum Stadswandeling

mei 28
Ootmarsum Stadswandeling. Voor degenen die interesse hebben in de geschiedenis van de prachtige panden is er goed nieuws! Heemkunde Ootmarsum is in samenwerking met de Ben Morshuis Stichting (BMS) bezig om het historische centrum van Ootmarsum in kaart te brengen.
Dokter Wortelboer

Dokter Wortelboerstraat

mei 07
Dokter Wortelboerstraat. Op 5 mei 2020 werd als eerbetoon aan dokter Wortelboer een nieuw straatnaambordje onthuld door zijn schoondochter Rikie Wortelboer.
75 jaar vrijheid

Eerste exemplaar boek Ootmarsumse slachtoffers

mei 06
Tijdens een korte bijeenkomst op het Kerkplein reikte Fons Temmink het eerste exemplaar boek Ootmarsumse slachtoffers uit aan mevrouw Wortelboer

Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum

mei 05
Het boek “Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum" is de laatste van de drie boeken waarvoor de Werkgroep Herdenken Oorlogsslachtoffers Dinkelland zich vanaf 2013 erg veel basisinformatie heeft verzameld.
75 jaar Vrijheid

75 jaar na de bevrijding

mei 03
75 jaar na de bevrijding. Het is 75 jaar geleden dat Nederland, en Ootmarsum en omstreken, werd bevrijd. Stadsdichter Mensink schreef dit prachtige bevrijdingsgedicht Stadsdichter Mensink schreef dit prachtige bevrijdingsgedicht voor alle Ootmarsumers.
boerenzwaluw

Voorjaar in Ottershagen

apr 18
Momenteel zijn alle weidevogels weer terug in het natuurgebied Ottershagen. Een bezoek aan dit gebied in deze periode van het jaar zal je dan ook niet teleurstellen. Het leuke aan deze periode is dat er naast de broedvogels ook nog trekvogels in het gebied aanwezig zijn die hier een dag of een aantal dagen verblijven.
Oorlaogsslachtoffers

Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum

apr 04
Binnenkort verschijnt het unieke boekwerk ‘Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum’. Een prachtig omvangrijk geschiedkundig werk dat het noeste resultaat is van jarenlang onderzoek in meerdere archieven en bibliotheken door drs. A.H. (Fons) Temmink en medewerkers van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en de Ben Morshuis Stichting.
Geannuleerd

Jaarvergadering afgelast

mrt 16
In lijn met de maatregelen en waarschuwingen van onze overheid om het verspreiden van het Corona virus tegen te gaan hebben we besloten onze algemene jaarvergadering van 30 maart a.s. uit te stellen.
Klein Hoefblad

Verwondering in de natuur

mrt 10
Nu het voorjaar weer in aantocht is wil ik graag een kleine vaste plant onder uw aandacht brengen. Iedere voorjaar kijk ik vol verwondering naar één van de eerste bloeiende planten, n.l. het klein hoefblad.
Presentatie jaarboek 2020

Presentatie Jaarboek 2020

mrt 04
Het eerste exemplaar van het 37e jaarboek van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving is uitgereikt aan Jan Raatgerink. Vorig jaar ontving zijn vrouw Marlou het eerste exemplaar, omdat zij als kartrekker afscheid nam van de redactie van het jaarboek.
molenhuisje

Heemsproak voorjaar 2020

mrt 04
Via deze link kunt u de eerste Heemsproak van 2020 digitaal inzien

2019

Ootmarsum Schittert 2019

Ootmarsum schittert 2019

dec 13
Ootmarsum schittert 2019. Voor onze stadsdichter Freddy Mensink voldoende inspiratie voor een mooi gedicht waarin hij ons ook oproept tot medemenselijkheid.
75 jaar vrijheid

Vrijwilligersavond 75 jaar vrijheid

dec 04
Op woensdagavond 4 december is er in “Ons Gebouw” een avond in het teken van 75 jaar Vrijheid Ootmarsum 2020, speciaal voor de (toekomstige) vrijwilligers.
Jeugdnatuurclub leert veel

Jeugdnatuurclub leert veel over de natuur

nov 14
Op donderdag 14 november hebben de jongens en meisjes van de jeugdnatuurclub een rondleiding gehad in Tierpark Nordhorn. Met 15 leden en een Nederlandstalige gids maakten ze een rondgang door de dierentuin.
75 jaar vrijheid

Donateursavond 75 jaar vrijheid

okt 17
Op donderdag 17 oktober vond deze jaarlijkse donateursavond plaats, die dit jaar geheel in het teken stond van 75 jaar Vrijheid. Na een inleiding door de voorzitter, Nettie Aarnink, presenteerde Fons Temmink via een boeiende presentatie de achtergronden van de totstandkoming van zijn boek over de oorlogsslachtoffers van Ootmarsum.
Pompoenen

Pompoenen om te zoenen

okt 06
Pompoenen om te zoenen. We zien ze weer in alle maten en kleuren: pompoenen en kalebassen. Een inspiratiebron voor onze stadsdichter Freddy Mensink
Jeugdnatuurclub naar de Engbertsdijksvenen

Met de Jeugdnatuurclub op pad in 2019

sep 20
Ook in de eerste helft van 2019 zijn de jongens en meisjes van onze JNC Ootmarsum weer heel actief geweest. Elke maand was er een activiteit en het lukt nog steeds om voldoende uitdaging te vinden in onze mooie Twentse natuur.
Jeugdnatuurclub werkstuk 1

Jeugdnatuurclub knutselt met natuur

sep 18
Jeugdnatuurclub knutselt met natuur. Bij Achter de Voort in Agelo mochten de kinderen een werkstuk maken van bloemen, bessen, planten en eigenlijk alles wat voorhanden was op een groot stuk papier.
molenhuisje

Heemsproak herfst 2019

sep 16
De tweede Heemsproak van dit jaar is medio september bij u in de bus gevallen. Hier kunt u de digitale versie inzien!
Tichelwerk

Senioren zomeren in Ootmarsum

aug 13
Inspiratie genoeg voor onze stadsdichter Freddy Mensink om zijn zomerse observaties te verwerken in het gedicht: Senioren zomeren in Ootmarsum.

Ootmarsum vanuit de Drone

jul 28
De van oorsprong Ootmarsumse piloot Tom Weltevrede heeft een prachtig filmpje gemaakt van Ootmarsum vanuit de drone met de H.H. Simon en Judas kerk als middelpunt. Hij is zo vriendelijk geweest om dit aan de Heemkunde Ootmarsum ter beschikking te stellen!
Neanderthaler

Geschiedenis van Ootmarsum

jun 28
In 2011 is een 50-tal verhalen geschreven, die samen de geschiedenis van Ootmarsum in beeld brengen. De geschiedenis begint met de vuistbijlen die in Ootmarsum gevonden zijn en ca. 130.000 jaar oud zijn.
Jeugdnatuurclub Waterzuivering

Jeugdnatuurclub op ontdekkingstocht bij de waterzuivering

jun 22
Jeugdnatuurclub op ontdekkingstocht bij de waterzuivering. Vechtstromen medewerker Benny Bolk gaf een heldere uitleg over hoe het water daar gezuiverd werd.
 

Wij gebruiken cookies om de bezoekersstatistieken op anonieme basis te registreren

2020-06-17 13:34:51