2019

Ootmarsum Schittert 2019

Ootmarsum schittert 2019

dec 13
Ootmarsum schittert 2019. Voor onze stadsdichter Freddy Mensink voldoende inspiratie voor een mooi gedicht waarin hij ons ook oproept tot medemenselijkheid.
75 jaar vrijheid

Vrijwilligersavond 75 jaar vrijheid

dec 04
Op woensdagavond 4 december is er in “Ons Gebouw” een avond in het teken van 75 jaar Vrijheid Ootmarsum 2020, speciaal voor de (toekomstige) vrijwilligers.
Jeugdnatuurclub leert veel

Jeugdnatuurclub leert veel over de natuur

nov 14
Op donderdag 14 november hebben de jongens en meisjes van de jeugdnatuurclub een rondleiding gehad in Tierpark Nordhorn. Met 15 leden en een Nederlandstalige gids maakten ze een rondgang door de dierentuin.
75 jaar vrijheid

Donateursavond 75 jaar vrijheid

okt 17
Op donderdag 17 oktober vond deze jaarlijkse donateursavond plaats, die dit jaar geheel in het teken stond van 75 jaar Vrijheid. Na een inleiding door de voorzitter, Nettie Aarnink, presenteerde Fons Temmink via een boeiende presentatie de achtergronden van de totstandkoming van zijn boek over de oorlogsslachtoffers van Ootmarsum.
Pompoenen

Pompoenen om te zoenen

okt 06
Pompoenen om te zoenen. We zien ze weer in alle maten en kleuren: pompoenen en kalebassen. Een inspiratiebron voor onze stadsdichter Freddy Mensink
Jeugdnatuurclub naar de Engbertsdijksvenen

Met de Jeugdnatuurclub op pad in 2019

sep 20
Ook in de eerste helft van 2019 zijn de jongens en meisjes van onze JNC Ootmarsum weer heel actief geweest. Elke maand was er een activiteit en het lukt nog steeds om voldoende uitdaging te vinden in onze mooie Twentse natuur.
Jeugdnatuurclub werkstuk 1

Jeugdnatuurclub knutselt met natuur

sep 18
Jeugdnatuurclub knutselt met natuur. Bij Achter de Voort in Agelo mochten de kinderen een werkstuk maken van bloemen, bessen, planten en eigenlijk alles wat voorhanden was op een groot stuk papier.
molenhuisje

Heemsproak herfst 2019

sep 16
De tweede Heemsproak van dit jaar is medio september bij u in de bus gevallen. Hier kunt u de digitale versie inzien!
Tichelwerk

Senioren zomeren in Ootmarsum

aug 13
Inspiratie genoeg voor onze stadsdichter Freddy Mensink om zijn zomerse observaties te verwerken in het gedicht: Senioren zomeren in Ootmarsum.

Ootmarsum vanuit de Drone

jul 28
De van oorsprong Ootmarsumse piloot Tom Weltevrede heeft een prachtig filmpje gemaakt van Ootmarsum vanuit de drone met de H.H. Simon en Judas kerk als middelpunt. Hij is zo vriendelijk geweest om dit aan de Heemkunde Ootmarsum ter beschikking te stellen!
Neanderthaler

Geschiedenis van Ootmarsum

jun 28
In 2011 is een 50-tal verhalen geschreven, die samen de geschiedenis van Ootmarsum in beeld brengen. De geschiedenis begint met de vuistbijlen die in Ootmarsum gevonden zijn en ca. 130.000 jaar oud zijn.
Jeugdnatuurclub Waterzuivering

Jeugdnatuurclub op ontdekkingstocht bij de waterzuivering

jun 22
Jeugdnatuurclub op ontdekkingstocht bij de waterzuivering. Vechtstromen medewerker Benny Bolk gaf een heldere uitleg over hoe het water daar gezuiverd werd.

Jeugdnatuurclub op bezoek bij de bij

mei 16
Jeugdnatuurclub op bezoek bij de bij. Op het terrein van het Openluchtmuseum is een prachtige bijenstal gebouwd waar veel bijenkasten staan. Imker Ben Heerink wist heel veel te vertellen over deze insecten.

Zilveren jubileumtocht beloond met zang van de nachtegaal

mei 13
Zilveren jubileumtocht beloond met zang van de nachtegaal. Voor de 25e keer werd in Ootmarsum de Nacht van de Nachtegaal gehouden.

Bevrijdingsdag in Ootmarsum

mei 04
Op 4 mei herdenkt Nederland tijdens de Nationale Herdenking zijn oorlogsslachtoffers. In Ootmarsum gebeurt dat o.a. bij het oorlogsmonument op het Bergplein.
kievitsbloemen

Zwolse Tulp

apr 25
‘Zwolse tulp’ maakt veel indruk tijdens excursie De Natuurstudiegroep Heemkunde Ootmarsum is onder leiding van Elise Leeuwenkuil op excursie geweest in en om Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad werden de natuurliefhebbers uit de Siepelstad opgewacht door (oud) Siepel Nick Keupink.
Volle vracht, Monique Aarnink

Pasen in Ootmarsum 2019

apr 18
Pasen in Ootmarsum is nooit hetzelfde. En toch kent Pasen in Ootmarsum een aantal vaste gebruiken die in een bepaalde volgorde plaatsvinden. Hoogtepunt is het paashout halen op paaszaterdag.
Het Wiemsel

Natuurbelevingsgebied Het Wiemsel

apr 12
Vrijdag is achter de waterzuivering een nieuw stukje natuur onthuld: Natuurbelevingsgebied Het Wiemsel. Het is de bedoeling dat het meertje door gerichte aankleding een onweerstaanbare aantrekkingskracht zal uitoefenen op boeren- en oeverzwaluwen
Rupsen

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2019

apr 01
Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Leden vergadering - de jaarvergadering - op maandag 1 april 2019 om 20.00 uur bij Hotel van der Maas, Grotestraat 7 te Ootmarsum.
kloosterkapel

Filmpremière : het wonderschone Noordoost Twente in woord en beeld

mrt 29
Opnieuw nen mooi’n oamd van de vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving. En dit keer met een primeur voor onze leden en donateurs: op 29 maart as toont Jan van der Geest zijn nieuwste film over Noordoost Twente.
Rabobank Clubkas Campagne

Rabo Clubkas Campagne 2019

mrt 24
In 2019 doen we weer mee met de Rabo Clubkas Campagne. Verenigingen en stichtingen die bij Rabobank Twente Oost bankieren en voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen zich hiervoor aanmelden. Ook de Vereniging Heemkunde Ootmarsum heeft zich aangemeld.
Jeugdnatuurclub naar de Engbertsdijksvenen

Jeugdnatuurclub naar de Engbertsdijksvenen

mrt 21
Onder prachtige omstandigheden, een mooie lentedag, vertrokken leden van de Jeugdnatuurclub Ootmarsum naar de Engbertsdijkvenen. Van te voren werd er al gesproken over wat de jeugdnatuurclubleden wel eens te zien konden krijgen. Dat vermoeden werd geheel bewaarheid. De kinderen leerden
Molenhuisje Ootmarsum 1930

Heemsproak voorjaar 2019

mrt 20
Heemsproak voorjaar 2019. In dit nummer, dat inmiddels bij de leden bezorgd is, treft u zoals u gewend bent weer de agenda voor het komende verenigingsjaar.

Een bijzondere avond… afscheid van Marlou Raatgerink

feb 13
De presentatie van het 36e jaarboek van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken zorgde voor een bijzondere avond. Afscheid werd genomen van Marlou Raatgerink, die 26 jaar lang de spil is geweest van de redactie van het jaarboek.

Eerste exemplaar Jaarboek Heemkunde voor Anny Reinders

feb 13
Niemand minder dan Anny Reinders ontving uit handen van Ine Hulsman het eerste exemplaar van het Jaarboek. Dat heeft alles te maken met de vele verdiensten, die de voormalige juffrouw van de Jozefschool voor de gemeenschap in Ootmarsum heeft betekend.
 

2020-02-17 09:25:33