2021

Olga ter Haar Voorjaar 1

Zinnenprikkelende omarming van het voorjaar

apr 11
In haar nieuwe creatie omarmt onze stadsdichter, Olga ter Haar, zinnenprikkelend het voorjaar met al haar zintuigen.
molenhuisje

Heemsproak voorjaar 2021

mrt 25
Via deze link kunt u de eerste Heemsproak van 2021 digitaal inzien
Jaarboek Heemkunde 2021

Eerste jaarboek voor Elly Bökkers

mrt 20
Het eerste exemplaar van het jaarboek Heemkunde 2021 is door voorzitter Nettie Aarnink overhandigd aan Elly Bökkers. Het is een eerbetoon aan haar man Toon, die op 24 november 2020 plotseling overleed.

2020

de omhelzing

De winter door

dec 15
De winter door... het is donker, de dagen zijn kort. Aftellen naar kerst lijkt nog vroeger te beginnen. Het nieuwste gedicht van onze Stadsdichter Olga ter Haar
Rabobank Clubkas Campagne

RABO Clubactie 2020

okt 11
Stem op Heemkunde Ootmarsum! RABO club support loopt weer. Hoe kun je stemmen? Ben jij lid van Rabobank Twente Oost, dan kan je van 5 t/m 25 oktober stemmen.
Harrie Hemmer afscheid

Afscheid van Harrie Hemmer

sep 19
Heemkunde Ootmarsum heeft afscheid genomen van Harrie Hemmer. Vijftien jaar lang diende hij onze vereniging met hart en ziel als bestuurslid
Muziekkapel Kerkplein

Muziekkoepel Ootmarsum

sep 10
Muziekkoepel Ootmarsum. Het eerste gedicht van Olga ter Haar als derde stadsdichter van Ootmarsum

Verslag jaarvergadering 2020

sep 10
Verslag algemene ledenvergadering 10 september 2020

Olga ter Haar derde stadsdichter van Ootmarsum

sep 10
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Heemkunde Ootmarsum en omstreken is Olga ter Haar gepresenteerd als de derde stadsdichter van de Siepelstad. Zij volgt daarmee Freddy Mensink op, die op zijn beurt de dichterspen overnam van Marian Oude Elberink-van de
molenhuisje

Heemsproak najaar 2020

aug 30
Via deze link kunt u de tweede Heemsproak van 2020 digitaal inzien
Jonge Grutto

Succesvol weidevogelseizoen in Ottershagen

aug 15
Succesvol weidevogelseizoen in Ottershagen. Ondanks dat we dit voorjaar de droogste lente ooit hadden, kunnen we voor Ottershagen spreken van een goed broedseizoen.
Markt Ootmarsum

Wie Woonde Waar verbeterd

jul 10
De pagina's Wie Woonde Waar zijn verbeterd. De foto's nemen nu een prominentere plaats in en ook op de smartphone is nu een zeer goede weergave.
Kleine parelmoervlinder

Bloemenpracht Ootmarsum

jun 08
Op verschillende plekken in en om Ootmarsum zijn er opnieuw wilde bloemen gezaaid. Dat gebeurde dit seizoen met een paar vrijwilligers van de natuurclub Heemkunde en leden Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en dat had alles te maken met het

Boek oorlogsslachtoffers uitverkocht

jun 02
Het boek 'Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum' was binnen 2 weken uitverkocht. Er komen nog regelmatig vragen naar het boek.
Markt Ootmarsum

Ootmarsum Stadswandeling

mei 28
Ootmarsum Stadswandeling. Voor degenen die interesse hebben in de geschiedenis van de prachtige panden is er goed nieuws! Heemkunde Ootmarsum is in samenwerking met de Ben Morshuis Stichting (BMS) bezig om het historische centrum van Ootmarsum in kaart te brengen.
Dokter Wortelboer

Dokter Wortelboerstraat

mei 07
Dokter Wortelboerstraat. Op 5 mei 2020 werd als eerbetoon aan dokter Wortelboer een nieuw straatnaambordje onthuld door zijn schoondochter Rikie Wortelboer.
75 jaar vrijheid

Eerste exemplaar boek Ootmarsumse slachtoffers

mei 06
Tijdens een korte bijeenkomst op het Kerkplein reikte Fons Temmink het eerste exemplaar boek Ootmarsumse slachtoffers uit aan mevrouw Wortelboer

Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum

mei 05
Het boek “Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum" is de laatste van de drie boeken waarvoor de Werkgroep Herdenken Oorlogsslachtoffers Dinkelland zich vanaf 2013 erg veel basisinformatie heeft verzameld.
75 jaar Vrijheid

75 jaar na de bevrijding

mei 03
75 jaar na de bevrijding. Het is 75 jaar geleden dat Nederland, en Ootmarsum en omstreken, werd bevrijd. Stadsdichter Mensink schreef dit prachtige bevrijdingsgedicht Stadsdichter Mensink schreef dit prachtige bevrijdingsgedicht voor alle Ootmarsumers.
boerenzwaluw

Voorjaar in Ottershagen

apr 18
Momenteel zijn alle weidevogels weer terug in het natuurgebied Ottershagen. Een bezoek aan dit gebied in deze periode van het jaar zal je dan ook niet teleurstellen. Het leuke aan deze periode is dat er naast de broedvogels ook nog
Oorlaogsslachtoffers

Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum

apr 04
Binnenkort verschijnt het unieke boekwerk ‘Het verhaal achter de oorlogsslachtoffers uit Ootmarsum’. Een prachtig omvangrijk geschiedkundig werk dat het noeste resultaat is van jarenlang onderzoek in meerdere archieven en bibliotheken door drs. A.H. (Fons) Temmink en medewerkers van de Vereniging
Geannuleerd

Jaarvergadering afgelast

mrt 16
In lijn met de maatregelen en waarschuwingen van onze overheid om het verspreiden van het Corona virus tegen te gaan hebben we besloten onze algemene jaarvergadering van 30 maart a.s. uit te stellen.
Klein Hoefblad

Verwondering in de natuur

mrt 10
Nu het voorjaar weer in aantocht is wil ik graag een kleine vaste plant onder uw aandacht brengen. Iedere voorjaar kijk ik vol verwondering naar één van de eerste bloeiende planten, n.l. het klein hoefblad.
Presentatie jaarboek 2020

Presentatie Jaarboek 2020

mrt 04
Het eerste exemplaar van het 37e jaarboek van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving is uitgereikt aan Jan Raatgerink. Vorig jaar ontving zijn vrouw Marlou het eerste exemplaar, omdat zij als kartrekker afscheid nam van de redactie van het jaarboek.
molenhuisje

Heemsproak voorjaar 2020

mrt 04
Via deze link kunt u de eerste Heemsproak van 2020 digitaal inzien
 

Wij gebruiken cookies om de bezoekersstatistieken op anonieme basis te registreren

2021-06-25 17:01:20