Ootmarsum: enig en andersHet stadje Ootmarsum ligt fraai ingebed te midden van het glooiend landschap van noordelijk Twente. Het is dan ook niet vreemd, dat Ootmarsum van oudsher al een toeristische trekpleister is.

Houten poort aan de GrotestraatMaar ook het stadje zelf biedt een grote verscheidenheid aan historische gebouwen. Het is de laatste jaren ook door kunstminnend Nederland ontdekt, getuige de vele kunstenaars, die zich er vestigen en de kunstgaleries. Ook hierdoor heeft het toerisme zijn weg hier gevonden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groep plaatselijke bewoners behoefte kreeg aan meer historische kennis over de stad en het gebied, waar zij opgegroeid zijn. De vereniging was daarmee geboren.

MolenhuisjeWie ook een dergelijk gevoel van nieuwsgierigheid over zich krijgt als je door de oude straatjes wandelt, kan terecht in het Molenhuisje. U vindt dit aan de Smithuisstraat 2, vlak naast het Openluchtmuseum. Hier heeft de Heemkunde Ootmarsum en omstreken haar domicilie.

Henk Eweg

Henk EwegHenk Eweg, onze stadshistoricus, heeft in de loop der jaren veel verhalen opgetekend. Verhalen over woningen, straatjes en hun bewoners. Als u nieuwsgierig bent naar deze verhalen, kijkt u dan eens op deze pagina. Het zal een bezoek aan ons stadje een andere dimensie geven!

Canon van Ootmarsum

In samenwerking met de IJsselacademie in Kampen is een prachtig Canon opgezet. Dit geeft een mooi overzicht over de belangrijke wapenfeiten uit de geschiedenis van Ootmarsum. Er is zelfs een app te downloaden voor de Smartphone.

Link naar gemeente Dinkelland

Ootmarsum wapenOotmarsum maakt samen met de voormalige gemeenten Denekamp en Weerselo sinds 1 april 2001 deel uit van de nieuwe gemeente Dinkelland. Neem gerust eens een kijkje op deze website.