De werkgroep Dialect en Folklore maakt deel uit van de Heemkunde Ootmarsum. We houden ons bezig met het verzamelen van gegevens over oude gebruiken en zegswijzen in en rond Ootmarsum.

Helaas zit de werkgroep op dit moment in een periode dat er weinig activiteiten plaats vinden. De reden is dat enkele leden van de werkgroep zijn gestopt of gaan stoppen. Dat komt o.a. door leeftijd en andere bezigheden.

Misschien aanleiding voor bezoekers van de site om zich aan te melden bij de werkgroep Dialect en Folklore. Nieuwe ideeën zijn welkom en nieuwe mensen om de ideeën uit te voeren.

Maandelijks komen we bij elkaar

Onze werkgroep komt één keer in de maand bij elkaar en wel op de tweede maandag van 10.00 tot 12.00 uur (niet in de maanden juli en augustus). We kunnen gebruik maken van een ruimte in het “Molenhuisje”.

Overzicht plannen

En dan tot slot nog een overzicht van wat we hebben gedaan en misschien nog kunnen verbeteren:

 • Het Twents blijven promoten.
 • Gebeurtenissen van de wieg tot het graf:
  – geboorte
  – schooltijd
  – jeugdtijd en uitgaan
  – trouwen en de daarbij behorende gebruiken (reeds beschreven)
  – gebruiken in de buurtschap
  – overlijden

Werkgroepleden:

Gerard Hannink
Werkgroeplid


Ria Bossink
WerkgroeplidThema-avond Dialect en folklore 2010. In het programma 2010/2011 van de Heemkunde Ootmarsum zijn ook deze keer weer een aantal thema-avonden opgenomen. De eerstvolgende avond is gepland op woensdag 3 november a.s.

Vertelavond Dialect en Folklore

Vertelavond Dialect en Folklore. De werkgroep Dialect en Folklore is het laatste jaar bezig geweest de mensen te laten genieten van de mooie Twentse taal. Onze groep heeft tijdens en aantal avonden verhalen, gedichten en liederen voorgedragen.

 

2023-03-26 16:34:47