Op deze pagina plaatsen wij vragen over foto’s, waarvan de personen of de plaats waar hij genomen is voor ons nog onbekend zijn. Graag nodigen wij u uit om ons te helpen bij het vinden van de namen of woningen die bij de foto horen.

Uiteraard zijn er nog heel veel foto’s met ontbrekende namen, maar hier plaatsen wij onze vragen waar we recentelijk zelf tegen aan zijn gelopen. Bij elke vraag verwijzen we naar de pagina waar de betreffende foto is te vinden, zodat u zelf ook net zo geïnformeerd bent als wijzelf. Op de betreffende pagina staat altijd een knopje met als opschrift “Opmerking” en na het indrukken van deze knop komt u vanzelf terecht op een pagina waar u uw eigen opmerking (of vraag natuurlijk) kwijt kunt. Uw opmerking komt direct bij ons terecht en wij zorgen voor een snelle verwerking.

Wat we ook altijd proberen is het koppelen van namen bij foto’s aan de stamboom, zodat iedereen nu en later kan zien welke “Bernardus van Benthem” of “Johanna Veldhuis” er op de foto staat. Als het bij ons bekend is, dan is de naam bruin en staat op een “schildje”. Door er dan op te klikken, verschijnt een pop-up schermpje met de stamboom informatie van de betreffende persoon.

Is de naam niet “bruin” en u weet wie er bedoeld wordt, meldt het ons dan door bijvoorbeeld de naam van de ouder(s) of een geboortedatum te vertellen. Wij kunnen dan opzoeken wie het dan geweest moet zijn.

Bankje

Bankje MolenstraatDeze bank stond tot 1946 op de veemarkt, waar nu het oude postkantoor staat. Is in 1946 verplaatst naar Engels’ tuin . Op de achtergrond de werkplaats van schilder Johan Weustink (1902-1964). De zwaaiende man op de achtergrond is Gerrit de Winder (1917-1997).
We zouden graag willen weten wie deze dames op de foto zijn. Bij de jongedame rechts is de naam van Siny Wolkotte-Veldboer genoemd, maar zij schijnt het toch niet te zijn. Iemand die een beter idee heeft?

Klik hier om uw antwoord door te geven.

Feestje?

Wie zijn deze 4 mannen en één vrouw? De linkse militair en de vrouw zijn onbekend. In het midden Jan Rolink, dan Bertus Sanders en rechts is Herman Peters.

Klik hier om uw antwoord door te geven.

Familie Veldboer

Volgens het bijschrift van deze foto zou het gaan om de familie Veldboer-Geerdink aan de Kapelstraat. Dat lijkt plausibel en dan zou de foto rond 1910 gemaakt kunnen zijn. Maar er is in het kadaster niets te vinden dat er op wijst dat de familie Veldboer in de Kapelstraat zou hebben gewoond. Wel hadden ze een woning aan het einde van de Keerweer, grenzend aan de gracht. Wie heeft er aanwijzingen voor de juiste locatie van de foto?

Klik hier om uw antwoord door te geven.

Drie zussen Meijer

Op deze foto staan Drie dames Meijer. Volgens het bijschrift zouden zij zich regelmatig hebben laten portretteren, maar onbekend is wie het dan zouden kunnen zijn. De foto zou gemaakt kunnen zijn rond 1905, maar dat is allerminst zeker. Wel lijkt het zeker dat hij genomen is op de hoek van de Grotestraat en Kapelstraat, het pand van Meijer-Brunninkhuis. Wie heeft tips?

Klik hier om uw antwoord door te geven.

Schoolfoto’s Agelo

We beschikken over een tiental schoolfoto’s uit Agelo, waarbij veel namen nog ontbreken of waarvan de koppeling met de stamboom nog ontbreekt. Ook foto’s met wel de namen, maar niet op de juiste volgorde. Wie helpt ons hierbij? De foto’s zijn allemaal verbonden met zowel de plaats waar de huidige school staat, als waar nu een woning staat op de Weerselosestraat 17. Wie helpt ons de namen in te vullen?

Klik hier om uw antwoord door te geven.

2024-01-28 20:48:01